Ondernemers zijn de motor van de economie, vooral het MKB. Volgens het CBS zorgt het midden- en kleinbedrijf in Nederland voor 70% van de werkgelegenheid. Met het programma “Ondernemers voor Ondernemers” probeert OXFAM Novib de kleine ondernemer in ontwikkelingslanden te ondersteunen.

Wij in Nederland hebben het goed. We vergeten dit vaak, maar het is wel zo. Ons “Sociale vangnet” zorgt vaak voor discussies maar vangt ons  als er onverhoopt iets mis gaat wel zachtjes op. We hebben mogelijkheden om ons te ontwikkelen en ons leven in te richten zoals wij dat willen. In grote delen van de wereld hebben mensen het een stuk moeilijker.

Naast het leveren van uitstekende diensten en expertise vinden wij het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Daarom hebben we in 2015, één jaar na onze oprichting ervoor gekozen om als ondernemers, ondernemers in minderbedeelde landen te ondersteunen. Om op deze manier ook de economische motor in deze gebieden te starten en aan de gang te houden. Door maandelijks een bedrag te doneren aan OXFAM Novib, kunnen zij kleine ondernemers voorzien van een microfinanciering om hun onderneming op te zetten of te laten groeien. Hierdoor draagt Enso-IT bij aan de structurele ontwikkeling van mensen en gebieden die dit hard nodig hebben.

Ontdek hoe je met 54 euro een rijke zakenvrouw wordt.

Ben je geïnteresseerd om zelf ook ambassadeur te worden, via deze OXFAM Novib kan je jezelf aanmelden voor het Ondernemers voor Ondernemers programma.